SportsInjuryLab Academy

De Academy

In eerste instantie is SportsInjuryLab Academy een platform ter bevordering van innovatieve weten-schappelijke kennisoverdracht met betrekking tot mondgezondheid en (top)sport in de ruimste zin. Aan een ieder die op enigerlei wijze beroepsmatig verbonden is aan het onderzoeksveld (sport, gezondheid, techniek en samenleving) wordt individueel de mogelijkheid geboden zichzelf te presenteren en verder ontwikkelen. Deze kennis dient omgekeerd bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van SportsInjuryLab Academy. Tegen deze achtergrond bepaalt de wijze waarop wij leren de wijze waarop we innoveren.

SportsInjuryLab

SportsInjuryLab Academy is onderdeel van SportsInjuryLab, dat gespecialiseerd is in het screenen van profvoetballers en andere sporters op specifieke tandheelkundige en occlusie aspecten die niet alleen negatieve effecten op het gehele bewegingsapparaat kunnen hebben, maar ook het (her)blessurerisico sterk verhogen.

De visie van SportsInjuryLab is dat op wetenschap gebaseerd onderzoek als uitgangspunt moet dienen om een nauwkeurige inventarisatie en beoordeling te verkrijgen van die SumDental problemen welke als ‘verborgen’ oorzakelijke blessurefactoren kunnen worden aangemerkt.

Lees meer over SportsInjuryLab

Samenwerking

SportsInjuryLab Academy werkt samen met o.a.:

Easier Dental Care is opgericht in 2011 en is een tandheelkundige leverancier en dienstverlener op de Nederlandse en Belgische tandheelkundige markt. Samenwerking in de SIL- projecten krijgt zijn beslag door het uitvoeren van de T-scandiagnostiek bij topsporters, teneinde de effecten van de dentale occlusie en verdeling van de kauwkrachten per gebitselement in relatie tot de  occlusoposturaliteit in kaart te brengen.

Lees meer over Easier Dental Care

blue®m is een toonaangevend mondverzorgingsmerk uit Nederland. Een bedrijf met een missie om gezondheid te verbeteren en welzijn te verhogen door middel van mondverzorging. Het bedrijf heeft een trackrecord van meer dan tien jaar in de tandheelkundige industrie. Inmiddels is de bekroonde professionele mondverzorgingscollectie voor dagelijks gebruik verkrijgbaar in meer dan vijftig landen.

Lees meer over blue®m