Participatiebijeenkomsten

DEEL JE KENNIS

Een uniek communicatieplatform

De SportsInjuryLab Academy biedt een vrij communicatieplatform voor onderzoekers om hun eigen boodschap over te brengen naar anderen. De SIL-Academy kan daarnaast een belangrijke toegevoegde waarde bieden ter ondersteuning van innovatieve processen.

Wij zijn van mening dat de innovatiekracht wordt bepaald door de bijdragen die onderzoekers, studenten, trainers en coaches en medische clubstaven en anderen uit het veld aanleveren. We bieden deelnemers daarin mogelijkheden die bijdragen aan de innovatiekracht zowel tijdens de Academy-bijeenkomsten alsook na afloop en in een vervolgtraject.

Deelnemers die elkaar stimuleren en ondersteunen. Dat is noodzakelijk om meer vernieuwingen binnen het onderzoeksveldveld Topsport en Mondgezondheid op te merken. Het is gebleken dat het delen van ervaringen zeer nuttig en leerzaam kan zijn. Bijvoorbeeld de (her)blessureproblematiek is vaak dezelfde maar de context en oplossing kunnen wel eens geheel anders zijn¹. Ook bij opmerkelijke vernieuwingen en inzichten in de sportblessureproblematiek kan de Academy een ondersteunde functie bieden.

¹Understanding injury mechanisms: a key component of preventing injuries in sport; R. Bahr and T. Krosshaug; Br. J. Sports Med. 2005;39;324-329¹.

Datum

Wordt nog bekend gemaakt.

Locatie

Wordt nog bekend gemaakt.